Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η θαυματουργη κεραλοιφη!

Γεια σας κοριτσια μου! Στο προηγουμενο ποστ που σας ειχα μιλησει για τα lip balm ειχα ανεφερει πως πλεον χρησιμοποιω κεραλοιφη ως lip balm και γενικα οτι ειναι πολυχρηστικη, καποια κοπελα μου ειχε ζητησει σε σχολιο να κανω καποιο ποστ για τη κεραλοιφη και να το λοιπον.Η επαφη μου με την κεραλοιφη ξεκινησε επειδη η οικογενεια μου εχει παραγωγη με μελισσια και καπως ετσι ανακαλυψαμε την κεραλοιφη που γινεται με αγνα προιοντα, πλεον και αυτη την πουλαμε και τολμω να σας πω οτι ειναι περιζητητη .Η κεραλοιφη ουσιαστικα ειναι μια λιπαρη κρεμα, που κανει καλο για παρα πολλα πραγματα και βασικα συστατικα της ειναι το κερι μελισσας και το ελαιολαδο, μπορουμε να προσθεσουμε ομως προπολη, βαλσαμολαδο, βασιλικο πολτο η μαστιχα χιου , αναλογα για την χρηση που την θελουμε. Έχει θεραπευτική, ενυδατική, καταπραϋντική,επουλωτική, αντιφλογιστική, αντιγηραντική δραση.Κατα συνεπεια την χρησιμοποιουμε σε καψίματα,ειναι πολυ καλη για σκασμένες θηλές που δεν χρειάζεται να το ξεβγάλετε από το στήθος πριν θηλάσει το μωρό, συγκάματα,σκασμένα χείλη, εγκαυματα , ξηροδερμίες σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, ακόμα και για τα παιδιά., πονους, ακομη και για καλλυντικους σκοπους οπως : lip balm, για τα σπυρακια και επισης σαν κρεμα προσωπου για το βραδυ γιατι δεν γινεται να την βαλουμε και να βγουμε εξω διοτι αφηνει πολυ λιπαρο αποτελεσμα και πιστεψε με κανει πολυ καλο στο δερμα μας, για κρεμα χεριων αφηνει τα χερια μας τοσο απαλα ειδικα τον χειμωνα ,στις φτέρνες μας, επισης μπορουμε να την βαλουμε και σε αλλα σημεια οπως τα ποδια μας πριν βγουμε εξω αλλα σε πολυ μικρη ποσοτητα για να δειχνουν πιο λαμπερα.
Και τωρα θα σας δειξω μερικα κερακια που δημιουργω μονη μου στον ελευθερο μου χρονο με απλα υλικα και κερυθρα και ειναι πολυ χαριτωμενα!
Αυτα απο μενα και για σημερα! Ελπιζω να σας αρεσε και να σας φανηκε χρησιμο, αφηστε μου απο κατω σχολιο αν εσεις την εχετε δοκιμασει και επισης πως σας φαινονται τα κερακια μου ? ^_^ 
Φιλακιαααα <3

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τα κεράκιαα!!!
    Έφτιαξα και γω κεραλοιφή πρόσφατα και είναι τόσο θαυματουργή!!!Ειδικά αν όπως εσύ οι πρώτες ύλες είναι αγνές!
    :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ! Ναι,πολυ ευκολο να την φτιαξεις με απλα υλικα, αλλα δινει τοσες χρησιμες ιδιοτητες! :)

      Διαγραφή
  2. Εγώ σου είχα ζητήσει να μας πεις περισσότερα για την κεραλοιφή, ευχαριστώ πολύ για το post <3

    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον σαν προϊόν, και αγαπώ οτιδήποτε φυσικό και πολυχρηστικό! Θα την δοκιμάσω σίγουρα.

    Τα κεράκια είναι υπέροχα!
    Φιλιά :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σε θυμαμαι γλυκια μου :)Να την δοκιμασεις συντομα και να μου πεις την αποψη σου! Ευχαριστω πολυ..
      Φιλια <3

      Διαγραφή
  3. Ο παππούς μου έχει μελίσσια ετσι η μαμα μου κανει κεραλοιφή. Εχει βοηθήσει πολυ με τα σπυρακια μου και δρα γρηγορα (μεσα σε ενα βραδυ βλεπω διαφορα στο προσωπο μου). επισης τα κερια σου ειναι θεικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή